کد خبر 14728
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۹

26 تن از نمايندگان تهران در مجلس شوراي اسلامي با ارسال نامه‌اي به وزير کشور خواستار اجراي قانون استقلال ري شدند تا بلکه دولت در عمل به تکليف قانوني که 25 سال معطل مانده، تعجيل کند و شهرداري و شوراي شهر ري مستقل شوند.

به گزارش مشرق به نقل از رجا، اين نمايندگان با بر شمردن مواد قانوني و فوايد اجراي اين طرح از ادامه نبود شوراي شهر مستقل در شهرري انتقاد کردند و با يادآوري مغايرت شرايط فعلي حاکم بر اين شهرستان با قانون اساسي و نظرات کارشناسي هيئت هاي بررسي موضوع، خواستار اجراي قانون در مورد شهرري شدند.
مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي نيز پيش از اين در گزارشي بر فوايد و لزوم اجراي اين قانون تأکيد کرده بود. اين در حالي است که پس از رسانه‌اي شدن موضوع استقلال ري، برخي رسانه‌ها خاصه آنکه اين امر قانوني معطل مانده و عجيب است که اصرار بر اجراي قانون توسط نمايندگان مردم با تهمت سياسي کاري مواجه مي‌شود.
قرار است در سفر قريب‌الوقوع رئيس‌جمهور به شهرستان ري تکليف چگونگي اجراي اين قانون معطل‌مانده مشخص شده و استقلال ري از تهران رسما اعلام شود. با وجود اينکه رسانه‌هاي وابسته به شهرداري تهران سعي در جلب نظر نمايندگان مجلس براي مخالفت با اجراي اين قانون و ارائه طرحي جديد براي عدم استقلال اين شهرستان از تهران داشتند،‌ تعداد امضاهاي موجود در اين نامه، نشان‌دهنده حمايت قاطع نمايندگان از قانون براي جداسازي اين شهرستان از تهران است. نمايندگان تهران اما در اين نامه دلايل مختلفي براي اجراي سريع و قاطع قانون درباره شهرستان ري داشته‌اند و معتقدند نزديکي اين شهرستان به پايتخت و تداخل مديريتي مشکلات عديده‌اي براي شهرستان به‏وجود آورده که نيازمند عزم و اراده مسؤولان بويژه وزارت کشور جهت ارتقاي سطح مديريتي اين شهرستان است. نمايندگان در اين نامه با اشاره به تبصره 3 ماده 7 قانون تعاريف و ضوابط تقسيمات کشوري بيان کرده‌اند مرکز شهرستان جزو همان شهرستان بوده و بايد شهرداري مستقل داشته باشد اما شهر ري به عنوان مرکز شهرستان ري تاکنون فاقد هرگونه سازمان اداري شهر و شهرداري مستقل بوده که اين امر خلاف قانون است. نمايندگان استان تهران همچنين با بيان اينکه اجرا نکردن اين قانون با قانون اساسي در تضاد است، ‌به نظر شوراي نگهبان در اين باره اشاره کرده و معتقدند شوراي نگهبان به مغايرت عدم وجود شوراي شهر مستقل در شهر ري با اصل يکصدم قانون اساسي تاکيد دارد چرا که در اين اصل براي هر شهر شوراي شهر جداگانه‌اي در نظر گرفته شده است. بايد يادآور شد مصوبات و تقسيمات شوراي هر شهر براي همان شهر الزام‏آور بوده و مي‌توان گفت هيچ‎يک از مصوبات و تصميمات شوراي شهر تهران در محدوده شهر ديگري نظير ري وجاهت قانوني نداشته و هيچ الزامي براي اجراي آن از سوي مديريت شهرستان وجود ندارد. اين نمايندگان همچنين به نظر هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شهر و روستا،‌استانداري تهران،‌رياست جمهوري و ‌نماينده ولي فقيه و توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم حسني اشاره کرده و آورده‌اند که در تمام جلسات نمايندگان استان تهران مسؤولان به اجراي قانون تاکيد ورزيده‌اند. در اين نامه همچنين به نظر کميسيون اصل 90 مجلس درباره اين استقلال اشاره شده و آمده است: با تقاضاي هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا در مجلس هفتم به کميسيون اصل 90 و بر پايه بررسي‌هاي حقوقي و ميداني و بهره‌مندي از نظرات حقوقي اين نتيجه حاصل شد که استقلال شهرستان ري با وجود بهره‌مندي از مدارک استوار قانوني نقض مي‌شود و اين موضوع در خلال گزارشي در اين کميسيون مطرح و نهايتا چنين مقرر شد: شهرستان ري به لحاظ قانوني، مستقل بوده و تداخل دستگاه‌هاي اجرايي در امور آن فاقد وجاهت قانوني است. همچنين براين اساس کليه دستگاه‌هاي اجرايي موظفند تحت مديريت واحد شهرستان (فرمانداري) اداره شوند. نمايندگان همچنين در نامه خود وزير کشور را مورد خطاب قرار داده و با اشاره به دلايلي که در اين نامه بيان کرده‌اند،‌ از وي خواستند تا با اقدام بايسته خود نسبت به اجراي قانون و مفاد نامه کميسيون اصل 90 و مطالبه عمومي مردم و مسؤولان عاجلا اقدام کند.
در نامه نمايندگان اسامي سيدشهاب‌الدين صدر، احمد توکلي، حسين فدايي، غلامرضا مصباحي‌مقدم، مرتضي آقاتهراني، الياس نادران، سيدرضا اکرمي، علي مطهري، روح‌الله حسينيان، عليرضا محجوب، حسن غفوري‌فرد، حسين نجابت،‌ مهدي کوچک‌زاده، پرويز سروري، محمد (اسماعيل) کوثري، علي‌اصغر زارعي، حميد رسايي، عليرضا مرندي، اسدالله بادامچيان، فاطمه آليا، بيژن نوباوه، فاطمه رهبر و چندي ديگر از نمايندگان تهران به چشم مي‌خورد که جمعا 25 نفر از نمايندگان استان تهران را شامل مي‌شود.
خبرهاي خوش از زبان فرماندار
فرماندار ري با حضور در نمازجمعه اين هفته شهرري و به عنوان سخنران پيش از خطبه ها، خبرهاي خوشي براي مردم شهرري داشت که از برداشتن گام‌هاي نهايي براي اجراي قانون استقلال ري خبر مي‌داد.
جعفر فرجي روز جمعه پيش از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته شهرري در جمع نماز گزاران گفت: طي نامه اي از سوي روحانيت معظم، مسوولان شهرستان و نمايندگان تهران استقلال شهرستان ري که حل نهايي همه مشکلات اين منطقه است از وزير کشور خواسته شد.
وي اظهار داشت: 26 نفر از نمايندگان شهر تهران و تمام نمايندگان شهرستان هاي استان تهران از گروه‌ها و گرايش‌هاي مختلف با استقلال اين شهرستان موافقت کرده اند که تمام مشکلات و معضلات آن با استقلال شهرري حل خواهد شد.
فرجي با اشاره به حمايت آيت الله ري شهري، امام جمعه شهرري، فدايي نماينده مردم تهران در مجلس، آيت الله غيوري، بزرگان و اقشار مختلف ري از استقلال اين شهرستان ادامه داد: شهرري بايد به تمام معنا و از لحاظ اعتبارات و بودجه و اختيارات شهرستان باشد تا بتوان مشکلات و معضلات آن را برطرف کرد.
توجيهاتي که رنگ مي بازد
جوابگو نبودن درآمدهاي شهرري براي مخارج آن، مهم‌ترين دليلي است که شوراي شهر و شهرداري تهران براي مخالفت خود با اجراي قانون استقلال شهرري بيان مي‌کردند. اين شبهه ابا کمي تدقيق در مسايل مالي و ظرفيت‌هاي اقتصادي شهرستان ري قابل جوابگويي است.
با نگاهي کوتاه به سايت شهرداري تهران و با استفاده از گزارشات اين سايت مي توان به راحتي به صحت و سقم ادعاهاي مربوطه دست يافت.
در واقع در آمد شهرري 35 ميليار تومان به صورت نقدي و نزديک 85 ميليارد تومان غير نقدي است. علاوه بر آن، حدود 100 ميليارد تومان نيز درآمد حريم اين شهر است. 90 ميليارد تومان نيز درآمد بهشت زهرا(س) است که علي رغم حضور در حريم شهرستان ري به خزانه شهرداري تهران واريز مي شود و فقط مشکلاتش براي اهالي ري باقي مي‌ماند. اين‌همه، جداي از ظرفيت‌هاي اقتصادي همچون مرکز زباله کهريزک و... است که مي‌تواند در خدمت عمران و آباداني شهرستان ري قرار بگيرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس